27 Haziran 2023 - Salı

WAGNER TARAF MI DEĞİŞTİRDİ?

Yazar - Vedat Uzuner
Okuma Süresi: 2 dk.
312 okunma
Vedat Uzuner

Vedat Uzuner

-
Google News

Rusya-Ukrayna çatışmasında belirleyici faktörlerden biri Avrupa'nın Ukrayna'ya desteği diğeri Rus paralı haydut grubu Wagner.
ABD, bensiz, natosuz olmaz yoksa dünya perişan olur diyor. Bir yandan hibe bir yandan satış yoluyla Ukrayna'ya silah desteği veriyor. İki ülkenin çatışmasından silah tüccarları ve Rusya'nın yükselişine engel olmak isteyen Amerika ve Avrupa kazançlı çıkıyor. Filler tepişirken çimenler ezilir ya olan Ukrayna halkına, Rus askerlerine, hiç ilgisi olmayan ülkelerdeki petrol ve yan ürünlerini tüketenlere oluyor. Wagner Rusya'ya koşulsuz silah edinme şartıyla destek veriyordu geçtiğimiz dönemlerde Wagner lideri ve Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında yaşanan çatışma silah desteğini belgelendirme koşulu getirdi. Bu durumda tabii Wagner'in hoşuna gitmedi. Rusya paralı bir örgüte bel bağlamakla hata ettiği gibi Wagner de gücünü kendinden sanarak hata etmiştir. Kim bilir İngiliz ve Amerikan istihbaratı Wagner'i kandırmış ona silah desteği sağlayacağını söylemiş de olabilir. Böylece Wagner saf değiştirmiş olur. Nitekim Wagner lideri Prigojin biz 25 bin kişiyiz ama 25.000 kişiyi öldürseler de arkasından 25 bin kişi daha oluruz diyerek kendilerine verilen insan gücü desteğini açık etmiş oluyor. Ne garip değil mi? Senelerdir ülkemizde ateş düşmemiş ocak bırakmayan PKK'lıları öldürdüğümüzde karşımıza Ermeni İngiliz İranlı ya da Almanlar çıkabiliyor. Batı maşa kullanıyor, elini yakmadan işini görüyor. Sonuç olarak Rusya Wagner'e karşı diz çökeceğe benzemiyor ancak Ukrayna'da hedeflediği ilerlemeyi sağlaması gecikebilir ya da umarım Rusya'ya atılan bu çelme savaşın tamamen sona ermesine neden olur. İnanın yine Rusya kaybetmez, bu savaşı en çok isteyen Batı kaybeder.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.