02 Nisan 2024 - Salı

KARAR SİZİN

Yazar - Mesut Sağlam
Okuma Süresi: 4 dk.
409 okunma
Mesut Sağlam

Mesut Sağlam

-
Google News

Osman Beşel başkan güzel bir açıklama yaptı; seçimin kaybedeni yok, galibiyetimiz kimsenin hezimeti değildir.

Amenna ve saddakna…

Bir itirazımız yok.

Lakin yaşananları yaşanmamış gibi kabul etmek, yapılanları görmezden gelmek, haksızlıklara karşı sessiz kalmak acziyet olur!

Yıllardır AK Parti ailesinin içerisinde görünüp arkadan hançerleyenlere ne demelidir?

Yıllardır size emanet edilen koltukları AK Parti’ye fırlatmak için mi orada oturdunuz! Size emanet edilen öğrencileri taraf olduğunuz mitinglere yönlendirmekteki amacınız neydi? Sandık kurulunda görev alan  öğretmenleri  dizayn  etmekteki  amaç  neydi?

Peki, AK Parti’nin sandığında şarjörünü doldurup reise ateş etmek ihanet değil midir?

Biz varsak Tonya var,  yoksa gerisi tufandır anlayışında olanlar hesabi davrananlar değil midir?

Her türlü iyi niyeti gösterip sizi hiç yalnız bırakmayan, yaşadığınız sorunların çözümü için cumhurbaşkanı ile görüşen, hep yanınızda duran eski bir milletvekiline mitinglerde iftira atmaya değer miydi!

Sakalımızda oturup bıyığımızı yolanlar, iktidarın imkanları ile sağladığınız imtiyazları aleyhe kullanmak nankörlük değil midir!

Kredi yurtlar kurumunun ramazan yardım kolilerini bir başka adayın abisi ile birlikte dağıtılması, orada çekilen fotoğrafla mesaj verilmesine ne denilmelidir?

Yüksekokulu yaptıranların değil de oy devşirdiklerinizin koluna girenlere plaket vermek neyin nesi, kimin fikri?

Seçime saatler kala gençlik spor müdürlüğünün imkanlarını kullanıp seni oraya müdür yapanların aleyhine çalışmak, ödül töreni adı altında dolaylı propaganda imkanı vermek şık mıdır?

AK Parti’nin yöneticisi iken görev yaptığın ilçende çalışmak yerine hiçbir istişare yapmadan başka bir ilçede isyankar olunca eline ne geçti! Ay mı doğdu, gün mü battı!

Seni belediyede müdür yapıp projeleri teslim eden, güçlendirip yetiştirenleri bir kenara bırakıp bir başka ilçede belediye başkan adayı olmak sadakatli bir iş midir!

Sosyal yardımlaşma fonunun verilerini izinsiz paylaşıp bir adayın yanında köy köy dolaşıp fakir fukara ziyaret edip istismar etmek  onurlu bir davranış mı?

Belediye başkanının seçim ziyareti için gittiği bir kahvede jandarma tarafından kimlik kontrolü yapılmak istenmesi neyle izah edilecektir?

Tonyalının huzurunu, güvenliğini sağlamak amacıyla görevlendirilen emniyet mensupları neye, kime hizmet etti?  Dününüz, bugününüz gözden kaçtı mı zannediyorsunuz?

Tonya’da görev yapıp ayrıldıktan sonra belediye başkanından kişisel hesabını görmek için hala Tonya Kaymakamı olarak memurlara ‘bu diktatörden kurtulun’ diye baskı kurmak etik oldu mu!

Bütün seçimlerde AK Parti‘yi devirmek için her türlü planı yapıp sahaya inen, mangalda kül bırakmayan sosyal demokratlar ne oldu?

Renginiz mi soldu…

Adayınızı yalnız bırakıp partinizi terk ettiren çıkar ilişkisini neyle izah edebilirsiniz!

İlçemizde cumhur ittifakı bayrağını yere düşürmek isteyenlerle bir ve beraber olanlar Türkmen beyinin yol arkadaşı, bilge liderin dava arkadaşı olabilirler mi?

Kapalı kapılar ardından pazarlık yapıp belediye başkan adayı çıkarmayıp, afişlerle destek isteyip,  bütün programlarda adayları gibi yanlarında dolaşanlar ne kadar  İYİ  niyetlidir!

Daha niceler yaşandı…

Böyle bir hengamede Beşel kazandı.

Şimdi…

Soruyorum;

Bu süreçte yanlış yapanları görmeyelim,

Duymayalım, konuşmayalım mı?

Sağır sultana işittirmeyelim mi?

Hiçbir şey olamış gibi mi davranalım?

İhanete kayıtsız mı kalalım?

Aynı tas aynı hamam mı olsun?

Ya da hiçbir şey eskisi gibi olmasın mı?

Kararı vicdanlara bırakıyorum…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.