26 Mart 2023 - Pazar

Seçime ‘Doğru’ ittifaklar

Yazar - Vedat Uzuner
Okuma Süresi: 3 dk.
146 okunma
Vedat Uzuner

Vedat Uzuner

-
Google News


Seçim sathı mailine girdik.
Biraz erkene alınan seçime iki aydan az kaldı.
Erdoğan yine en güçlü aday.
Kendi oyunun partisinden fazla olması bunun en önemli delili.
Nedenini iyi sorgulamak lazım.
Son kertede ‘lanet olsun, mecliste yalnız kalmasın diyerek oy kullananlar olacaktır ama tabanda, yerelde rahatsızlıklar var.
Şahsi hesaplardan, beklentilerden bahsetmiyorum.
Bazı uygulama, iş ve işlemler 'ben yaptım oldu' mantığıyla kotarılıyor.
Yöneticiler ya da Ak Parti adına siyaset yapanlar 'Erdoğan’ın ceketine' güvenerek hareket ediyor. 
Rahatsızlık ya da şikâyet Erdoğan’a ulaşsa bile 'yine bana soracak, seçmeni, şikâyet edeni bulup soracak hali yok' anlayışı hakim.
Hem ne kadar samimi bir seçmen olursa olsun iyi niyetle derdini, şikayetini, yanlışı dile getirecek olsa -sözle de olsa- linç ediliyor. Hadi cesaretin varsa  konuş bakalım.
Devam ediyoruz.
Daha önce Erdoğan’a karşı kaybeden Sayın Muharrem İnce de partisinden fazla oy almıştı.
Şimdi yine aday olmak için imza topluyor. 100 bin imzaya ulaşacağını ama 2018’e göre daha az oy alacağını düşünüyorum.
Bunda eski partisinin genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun altılı masanın ortak adayı olmasının etkisi büyük. Buna bir de HDP eklenirse meslektaşımın fazla bir şansı kalmadığı rahatlıkla söylenebilir. Buna rağmen altılı masanın başrol oyuncusu CHP, Sayın İnce'nin adaylığından azımsanmayacak kadar korkuyor. Böyle olmasa da bana göre altılı masanın adayının da çok fazla şansı yok. 
Masanın kendi içinde yaşadığı tartışmalar, fikir ayrılıkları ve bazı partilerin adayın ‘dayatıldığı’ yaklaşımı Millet ittifakının işini zorlaştırıyor.
Cumhur ittifakında birlik beraberlik görüntüsü daha ön planda.
Yeniden Refah’ın ittifak dışında kalma kararının Cumhur ittifakından çok Yeniden Refaha kaybettireceğini düşünüyordum ki yazıyı kaleme aldığım sırada onların da Cumhur ittifakına katıldığını öğrendim. Bu hem Yeniden Refah hem de Cumhur ittifakı için kazanç olacaktır.
Yeniden Refah ittifaka katıldığı için yazımın bundan sonraki bölümü anlamsız kalıyor. O yüzden kısa tutup herkese hayırlı ramazanlar dileyerek yazımı bitiriyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.