03 Mart 2023 - Cuma

Büyükşehire Arzuhal

Yazar - Vedat Uzuner
Okuma Süresi: 2 dk.
137 okunma
Vedat Uzuner

Vedat Uzuner

-
Google News


İçimizi yakan felaket sonrasında Kahramanmaraş'ta gösterilen gayret takdire şayan. Başkanımız 25 gün aradan sonra Trabzon'a döndü. Kardeşlik hukuku bunu gerektirir.  Allah razı olsun. Bu vesileyle bir hatırlatma yapmak isterim. Son haliyle Kahramanmaraş caddesi zeminin bir bölümü hariç Trabzon'un en güzel noktalarından biri. Peki adından başka ne var bu caddede kardeşimizi, kardeş şehrimizi, Kahramanmaraş'ı andıran?
***
Caddeden yola, sokaklara geçelim. Trabzon'un sokakları araçla da, yaya olarak da kullanılamaz halde. Sadece kenar mahallelerde değil, en kuzeydeki sahil yolu hariç her yerde böyle. Bunun sürdürülemez bir durum olduğunu nasıl anlayacağız? Tamam altını üstüne getirdiniz eyvallah ama artık üstünü de ihya edin Allah rızası için.
*** 
Son zamanlarda yerli yersiz konumlandırdırılan reklam panoları dayanılmaz bir görüntü kirliliğine neden oluyor. Böylesi panolar binaların kör cephelerinde, büyük ve yüksek duvarların yüzeylerinde daha şık durmaz mı? Şehri en güzel görecek noktalar yerine.
*** 
Zaman zaman belediye otobüsüne binerim. Android ve app için kullanılan Trabzon Ulaşım programına bazı dokunuşlar lazım. Sanırım programı yapanlar duraklarda otobüs beklemek zorunda kalmıyor hiç. Ayrıca otobüs bekleyen insanları, teyze, amca, dayıları rahatsız etmeden duraklardaki barkodları okutmak mümkün değil. 
Engelli yolcuların binmesini kolaylaştırmak için bir düzenek var otobüslerde. Bir günde kaç engelli bunu kulllanır bilemiyorum. Ancak görevli şoförün engelli yolcuların araca binişine yardım etmemesini yadırgadığımı söylemeliyim. Böyle bir durum oldu. Engelli yolcuyu zar zor otobüse bindirdik. Şoför 'nasıl inecek' diye soruyor. Üzülmemek elde değil.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.