15 Şubat 2023 - Çarşamba

DEPREM VE PUSLU HAVA

Yazar - Tuncay Beşel
Okuma Süresi: 2 dk.
283 okunma
Tuncay Beşel

Tuncay Beşel

-
Google News

Ülkemizde 6 Şubat 2023  tarihinde pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık  merkezli saat 04:17 de 7.7 şiddetinde ve akabinde Elbistan’da 7.6 şiddetinde 10 ilimizi (Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman,Hatay, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis) etkileyen bu yüzyılda olan en büyük depremlerden birini yaşadık. Ölü sayısının 20.000 lerde olduğu şu an  bu sayının 100.000  leriaşacağı söyleniyor. Rabbim, ölülerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa nasip eylesin. Devletimizin elbet bu afetin de  üstesinden gelecek kudreti vardır.

Deprem sonrası akıllara  ABD ‘nin Nevada çölünde 2002 yılında 22 gün süren 250 milyon  dolarlık dünyanın en büyük tatbikatı olan  ‘Millennium Challenge 2002’ geliyor. Diğer adıyla 1000 yılın meydan okuması tatbikatı. Yani Fatih Sultan Mehmet Han’ın tarihe  gömdüğü Haçlı Roma’nın intikamından bahsediyoruz. Bu tatbikattaki belirlenen hedef ülke üç tarafı denizlerle çevrili  , boğazları olan bir  ada ülkesi olarak geçiyor. Associated Press bu ülkeyi Türkiye olarak söylediği biliniyor.  Tek gerekli olan büyük bir deprem ve ‘Puslu bir hava’.

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezinin Kurucusu Asker, Akademisyen  ve Yazar olan Cihat YAYCI ‘ya göre kurgu şu ki; Büyük  bir depremde uluslararası yardımlar ülkeye akarken ABD kendi yardımlarını afad  adı altında kendi askerleri tarafından dağıtmasını önerecek.Kargaşa oluşturulacak. Hükümetin  bu depremde yetersiz olduğu öne sürülerek algı oluşturup askerin yönetime  elkoyması istenecek ve 96 saat içinde işgal başlayacak.

Cihat  YAYCI’nın röportajında dikkat çekici tezlerine bakıldığında;

Amerikan donanma gemisi  neden açık sularda  bekliyor?

2.  Ordu depreme yardım etmiyor diye neden bir algı oluşturmak istiyorlar?

(2. Ordu bilindiği üzere Pkk’ nın inlerini yerle bir  edenordumuzdur.)

Yunanistan Tv kanalı deprem için Türkçe  müzikle yayın açarken , hepimiz dostane duygularla izlerken Yunanistan adalara asker yığıp neden ‘Navtex’ ilan ediyor?

Fransız Charlie hebdo dergisi deprem sonrası ‘ Türkiye’de deprem. Tank göndermeye  gerek kalmadı ‘ neden yazıyor?

……

Bu kadar tesadüf olur mu? İnsan  ister istemez endişe duyuyor. 

Devletimiz bu puslu havada çakalların hareketlerini görmeye ve kurtlarını salmaya muktedirdir. 

Devletimizin istihbaratı, gücü, kudreti ; devletimizekurulan kirli oyunları bozmaya yeter.

Yine de tedbiri elden bırakmamakta fayda vardır.!!!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.