09 Mayıs 2023 - Salı

Tonya’dan bir vekil geçti

Yazar - Cevat Baştan
Okuma Süresi: 4 dk.
652 okunma
Cevat Baştan

Cevat Baştan

-
Google News

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kaldı. Tüm partilerin adayları yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Özellikle sahada gördüğümüz AK Parti’nin yine 1. Parti olduğu ve milletvekilliğinde de en az 4 vekil alacağı yönünde. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise hiç kuşkusuz Recep Tayyip Erdoğan açık ara önde.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu seçimde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu liderliğinde yeni bir kadroyla Trabzon’da vatandaşın huzuruna çıktı. Beni en çok şaşırtan durum Tonya’mızın yiğit, mert, çalışkan, gözü kara, dava adamı, adam gibi adam Salih Cora’nın listede olmayışı oldu.

 

Tonya’ya hizmetleri çoktur, Büyükliman’a hizmetleri çoktur, Trabzon’a hizmetleri çoktur. Bir bakmışsınız mecliste AK Parti’nin davası için kıran kırana mücadele veriyor, bir bakışsınız sahada vatandaşın içerisinde, yurt dışı programlarında, cenazelerde, düğünlerde diğer taraftan bakanlıklarda hizmet peşinde… Pandemide yaşanan ekonomik darboğazda esnaf ziyaretinde, Araklı’da yaşanan çöp sorununda halkın içerisinde… Bir milletvekili ne yapması gerekiyorsa hepsi Salih Cora’da var.

 

Ben listede olmamasından dolayı çok üzgünüm. Tonya geç bir vekil bulmuştu ve erken kaybetti. Eğitimden, sağlığa, ulaşımdan turizme, hayvancılığa kadar ilçemizde çok büyük emekleri vardır. Tonya olarak Salih Cora’ya ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür. Bazı şeyler çabuk unutuluyor, hatırlayalım;

 

-Tonya Süt Fabrikası kapanırken kendi evini teminat gösterip kredi çeken ve süt fabrikasını kurtaran kişi Salih Cora’dır.

-Yaylalardaki toplu elektrik aboneliklerini bireysel aboneliğe dönüştüren,

-İmar Barışına yaylaları da ekleterek sorunları çözen siyasetçidir.

-Cuma günü açılışını yapacağımız Tonya-İskenderli yolunun mimarıdır. 

-Kürtün yolu, Çayırbağı yolu, İskenderli-Beşikdüzü yolu, çevre yolunu ilçemize kazandıran yaylalara kadar beton yolları çıkaran isimdir Salih Cora.

-Trabzon’un en uzak ilçesindeki Meslek Yüksekokulu için mücadele eden, bölüm sayısını artıran, öğrenci sayısını artıran, ilçemize yurtlar kazandıran kişidir.

-Kalınçam’a turizm tesisinin yapılmasını teşvik eden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 2 kez Tonya’ya getiren, Halkbankasını tekrar hizmete açtıran, 60 yıllık yıkık dökük hastanenin yerine yeni hastane yaptıran yine o’dur.

-Kadıralak yaylasını tabiat parkı ilan ettiren, gölet projesini ihale ettiren, Tonya’nın girişine modern bir tarım ilçe müdürlüğü binası ve çıkışına ilçe jandama binası yaptıran siyasetçi de o’dur.

-Fol deresinin Elikbeli’ne kadar ıslahını tamamlayan, Kastan deresine bent yaptıran, Karaağaç’taki Aşeron deresini yatırım programına aldıran da kendisidir.

-İskenderli’ye Aile ve Toplum Sağlığı Merkezini kazandıran, Turalı Tarihi Medresesini restore ettiren, Kozluca Mahallesi’ndeki medresenin restorasyonu için proje ihalesini yaptıran da Salih Cora’dır.

-Salih Cora’nın milli eğitim alanındaki yatırımlar, Spor alanındaki yatırımlar, Binaların Cephe düzenlemeleri gibi ilçemizin imarı ve güzelleştirilmesine yönelik çalışmalar, Toki konutları ile ilgili çalışmalar, Canikdere Şelalesi yürüyüş yolu, Güneş enerji santrali, Belediyemizin makine parkının güçlendirilmesi, eski jandarma binasının bulunduğu yerin yer altı otoparkı ve park yapılması, Pazaryeri otopark düğün salonu ve gençlik merkezi tesisi inşası, yüzlerce gencimizin iş sahibi yapılması gibi birçok hizmette emek ve katkısı vardır.

-Eğer bugün AK Parti’nin seçim beyannamesinde ‘hayvancılıkla uğraşan kadınlara sigorta desteği vereceğiz’ maddesi bulunuyorsa bu Salih Cora’nın ortaya koyduğu iradenin bir sonucudur.

 

Tonya’mızdan bir Vekil geçti… Ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizi unutmayacağız vekilim.

#
Yorumlar (1)
Donyali
07.07.2023 14:47
AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir dava adamını daha iyi yerlerde değerlendireceğini ümit ediyorum. Salih Bey bence bakanlık hakkeden birisiydi.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.