Kaymakam İkis depremzede aileleri yalnız bırakmıyor

Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, deprem bölgelerinden gelerek Tonya’da misafir edilen depremzede aileleri ziyaret ediyor.

Gündem Yayın: 10 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.03.2023 17:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
865 okunma
Google News

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye seferberlik ruhuyla bir ve beraber oldu. Binlerce konut kullanılamaz hale gelirken Türkiye’nin dört bir yanından insanlar gönüllü olarak depremzede ailelere kapılarını açtı. Trabzon’da da 18 ilçenin neredeyse tamamında aileler yeni yuvalarına yerleştirildi.

Bu kapsamda Tonya’da 80 kişi yeni yuvalarına yerleştirildi. Ailelerin tüm ihtiyaçları için ilçede başta vatandaşlar olmak üzere kaymakamlık, belediye ve ilgili kurum ve kuruluşlar seferberlik ruhuyla hareket ediyor. Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Osman Atalay ile sık sık haneleri ziyaret ederek depremzede ailelere hem geçmiş olsun dileklerini iletiyor hem de onların ihtiyaçlarını not ediyor.

Devletin tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade eden İkis, “Milyonlarca vatandaşımızı etkileyen bir afeti yaşadık. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce vatandaşımız yaralandı, binlerce ev enkaz altında kaldı. Tarihin, asrın en büyük felaketini yaşadık. Böyle bir deprem, uzmanların ifade ettiğine göre hiçbir ülkede yaşanmadı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zamana kadar çok büyük olaylarla karşı karşıya kaldık ama birlik ve beraberlik içerisinde bu krizleri atlatmasını bildik. Bu günleri de aşacak tekrar eski günlerimize döneceğiz. Tüm imkanlarımızla, tek yürek olarak yaralarımızı saracağız.” dedi.

 

Öte yandan Tonya’da 22 depremzede ailenin bulunduğu ve hane sayısının 19 olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.