PROF. DR. ALİ BAKİ'NİN KİTABI ÇIKTI

KTÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Çocuk Göğüs Hastalıkları ve Çocuk Alerjik Hastalıkları Profesörü Ali Baki, meslek hayatı boyunca karşılaştığı olaylarla ilgili

Kültür Yayın: 06 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.01.2024 16:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
762 okunma
Google News

PROF. DR. ALİ BAKİ'NİN KİTABI ÇIKTI 

KTÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Çocuk Göğüs Hastalıkları ve Çocuk Alerjik Hastalıkları Profesörü Ali Baki, meslek hayatı boyunca karşılaştığı olaylarla ilgili biriktirdiği anılarını kitaplaştırdı.

Anılar ve Yorumlar adı ile yayınlanan kitapta, Prof.  Dr. Ali Baki meslek hayatının yanı sıra özellikle toplumsal olaylara getirdiği yorumları ile de bilinen tanınan bir simadır.

Baki'nin kitabı ile ilgili en ilginç yorumu meslektaşı Selahattin Şimşek şöyle yaptı:

"Yıllarca yanı başında olup da sadece Ali hocam ve tenis partnerim olan Prof. Dr. Ali Baki’ nin çocuk Ali, öğrenci Ali, doktor Ali, akademisyen Ali, insan Ali, eş Ali, baba Ali, yurttaş Ali, düşünür Ali, sporcu Ali halini bize tanıtan bu kitap her doktorun okuması gereken bir eser. Bir solukta (gripli bir yılbaşı gecesi ve ertesi gün) okudum. Teşekkür ederim Ali Baki hocam bize bu kadar çok ALİ’yi tanıttığın için."

Prof. Dr. Ali Baki Kimdir ?

Prof. Dr. Ali Baki, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Göğüs Hastalıkları, Çocuk Alerjik Hastalıkları 1950 yılında Tonya ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Karşular ilkokulunda bitirdikten sonra Trabzon Lisesi’nin orta kısmına başladı ve lise kısmına devam etti. Trabzon Lisesinden 1967-1968 öğretim yılında mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesine girdi. 1975 yılında bu fakülteden mezun oldu. Çocuk Göğüs Hastalıkları ünitesinde 1977 yılının ortalarında çalışmaya başladı ve 2 yıl bu ünitede çalıştı. Bu sürede “Çocukluk Çağı Akciğer Enfeksiyonlarının Etiyolojik Tanısında Akciğer Ponksiyonunun Yeri” adlı uzmanlık tezini tamamladı ve 1980 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı oldu. Uzmanlıktan sonra K.T.Ü Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. 1982 yılında bu üniversitede Yardımcı Doçent oldu. Ardahan Askeri Hastanesinde 1983-1984 yıllarında askerlik görevini tamamladıktan sonra KTÜ Tıp Fakültesindeki görevine yeniden döndü. 1986 Yılında Doçent, 1992 Yılında Profesör oldu. KTÜ Tıp Fakültesinde çalıştığı 30 yılı aşkın bir sürede Dönem III, Dönem IV öğrencilerine ve Araştırma Görevlilerine Çocuk Göğüs ve Allerji Derslerini verdi.Öğretim üyeliği süresince, Dekan Yardımcılığı, Dekan vekilliği, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Bölüm Başkanlığı ve 12 yıl boyunca Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda bilimsel makalelerinin yanında mesleği ile çok sayıda kitabın bölümlerinde yazar olarak yer aldı.2017 yılında KTÜ Tıp Fakültesinden emekli oldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.