TONYA İLÇESİNDE 2024 YEREL SEÇİMİNDEN YANSIYANLAR

Yazarımız Tuncay Beşel yazdı...

Yayın: 04 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.04.2024 07:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1046 okunma
Google News

31 Mart 2024 Pazar günü ülkemiz genelinde yapılan yerel seçimlerde Tonya ilçesi bazındaki verilerden ve yaşanan süreçlerden kamuoyuna yansıyanları irdelemek istiyorum.

 Tam bir demokrasi şöleni havasında Tonya’ya yakışan bir seçim süreci yaşanmıştır. Dişe diş mücadelelere sahne olan seçimlerde iki isim öne plana çıkmıştır. 2 dönem Tonya Belediye başkanlığı yapmış Ak parti adayı Osman BEŞEL ve Bağımsız aday olarak giren Veysel KURT.

Şunu baştan belirtmek gerekir ki ikisi de Tonya’mız için iki güzel değerdir.

Başlangıçta en kritik seçimlerden biri olarak görünen Tonya yerel seçimlerinin kritik dönüm noktaları olmuştur.

Osman BEŞEL, yaptığı icraatlerle hem Tonya nezdinde, hem Trabzon nazarında, hem de basında takdir topladı. Güneş enerji projesi, Canik dere şelalesi yürüyüş yolu, ilçe içi cephe sağlıklaştırma projesi, tarım alanında 13.000 ceviz ve 22.000 aronya için alan oluşturup yeni bir gelir kapısı sunması, su, kanalizasyon, otopark, beton ve asvalt yol çalışmaları, … vb birçok projesi ile tekrar göze girerek aday yapılmıştır. Devletçi yönü, tasarrufa önem vermesi, dik duruşu, iş bitirme becerisi,  dürüstlüğü, ilkelerinden taviz vermemesi, çalışkanlığı  ve temsil yeteneği ile ön plana çıktı.

Veysel KURT, Trabzon Yomra Kaşüstü Devlet Hastanesindeki görevi nedeniyle insanlara yardımseverliği, girişimciliği, samimiyeti, cana yakınlığı, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve dinamizmi ile yarışa ayrı bir boyut katmıştır. Yol arkadaşı M. Salih AYGÜN ‘ de eğitimci yönüyle elinden gelen gayreti sarf etmiştir.

Kritik dönüm noktalarından en önemlisi 2 dönem Trabzon Ak parti Milletvekilimiz Salih CORA beyin Osman BEŞEL’e destek vermesidir. Salih beyin, siyasi tecrübesi, stratejileri, halk nezdindeki sempatisi, çalışkanlığı, Ankara’daki iş bitirme yeteneği, projelere öncü ve destek olması, her kesime hitap etmesi, seçim çalışmalarında alanda gösterdiği üstün gayreti, ekibini alanda iyi organize etmesi, iletişiminin iyi olması, birçok insana yardımının dokunması, sorun çözme becerisi, Trabzon siyasetindeki tartışılmaz yeri ve önemi nedenleriyle Osman BEŞEL ‘i bir adım öne çıkarmıştır.

İkinci kritik dönüm noktası ise Trabzon siyasetinin önde gelenlerini, Milletvekillerini, Bakanları , Bürokratları , Belediye başkanlarını, Tonya’ ya taşıması, tabiri caizse seferber eylemesi, mitingleri, organizasyonları, medyayı kullanma becerisi, iftar proğramları ile müthiş bir destek ve güç oluşturdu. Burada ismi gündeme gelmeyen gizil güç Osman CORA beyi de anmadan geçmemek gerek.

Hal böyle olunca sonuç beklendiği gibi oldu. Seçimi Ak parti adayı Osman BEŞEL kazandı.

Ak parti adayı Osman BEŞEL: 3967 oy  % 43,04

Bağımsız aday Veysel KURT: 3742 oy    % 40,60

CHP adayı Ali TOKGÖZ: 1069 oy             % 11,60

BTP adayı Yıldıray YILDIRIM : 207 oy      % 2.25

Trabzon’un en kritik, en önemli merkez ilçesi Ortahisar’ın kazanılması için çok çalışıldığı halde Ak parti cephesinde kaybedilmesi bu işlerin şakaya gelmeyeceğini ve  Salih CORA beyin seçim stratejilerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur.

Seçim bitti. Şimdi dargınlık küskünlük olmadan birlik beraberlik içinde Tonya’mıza hizmet etme zamanıdır.

Osman BEŞEL’ de bizim, ‘Bizim VESEL’ de bizim.

Havası sert insanı mert bu güzel Tonya hepimizin.

 Kanaatim o dur ki bu gayreti, çalışkanlığı, samimiyeti ve güler yüzü nedeniyle Veysel beyin de iyi bir mevkide değerlendirilmesi Tonya’mıza değer katacaktır.

Osman BEŞEL bey zaten Vekilimiz Salih CORA beyle iyi bir iletişim kurmuştur. Bu birlikteliğin Tonya’ mıza daha birçok proje kazandıracağı aşikardır. Yaptıkları icraatlerin alanda ve medyada pozitif yansıması bunun göstergesidir.

 

Yorumlar (1)
tonyalı
04.04.2024 14:16
Sayın Salih CORA Kime destek verdi mahallesinden kim önde çıktı vefa nedir merak ettim tonya ya kazandırdıkları eserlere bakın Salıh CORA Osman BEŞEL karşılığını aldılar mı acaba
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.