Kaymakam İkis’ten Tonya’ya duygusal veda

Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, yayımladığı mesajında Tonya’nın ikinci evi olduğunu belirterek, ilçede çok özel dostluklar ve çok güzel hatıralar bıraktığını söyledi.

Gündem Yayın: 01 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 01.04.2023 13:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
684 okunma
Google News

Bingöl’ün Kiğı İlçesine ataması yapılan Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, duygusal bir veda mesajı yayımladı. 

Kaymakam İkis mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“Değerli Tonyalı Hemşehrilerim,

İçişleri Bakanlığımızın takdirleriyle Bingöl'ün Kiğı ilçesine görevlendirilmem sebebiyle iki yılı aşkın olarak onurla görev yaptığım Tonya’ya ve sizlere 31.03.2023 Cuma günü  veda ediyorum.

Erişilebilir bir Kaymakamlık yapacağıma ve ‘Kimsesizlerin Kimi’ olacağıma dair vermiş olduğumuz taahhüde sadakatle bağlı kalıp, yaptığımız çalışmalarla devletin sadece kudretten ibaret olmadığını, aynı zamanda şefkati de kapsadığını göstermenin gayreti içinde oldum.

Görevim esnasında hep insanı yaşat ki Devlet yaşasın anlayışı ile hareket ettim. Daima milleti ön plana çıkardım, insani değerlere önem verdim. İnsanı merkeze koyan bir yönetim anlayışı içerisinde oldum. “Millet olmazsa Devlet olmaz, Devlet milleti için vardır” düsturuyla çalıştım. Devletimizin olmazsa olmaz değer ve ilkeleri çerçevesinde iki günü bir olan ziyandadır inancıyla hizmet ettim. Atılan her bir adıma karşılık vermeye, uzatılan her eli tutmaya çalıştım. Devletimizin engin şefkatini göstermeye gayret sarf ettim. Yetimi, öksüzü, fakiri, garibanı hep korudum kollamaya çalıştım. Kırıcı, ayrımcı olmamaya, aksine birleştirici ve bütünleştirici olmaya büyük özen ve gayret gösterdim. Bunun da hep faydasını gördüm. Asla suiistimal edilmedim.

Karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde hareket ederek tüm vatandaşlarımıza Devletin kapısını sonuna kadar açık tuttum. Makamların gelip geçici olduğunu, makamları değerli kılanın o makamı işgal edenin kendi kişilikleri ile ilintili olduğu bilinci ile hareket ettim. Devletimizin bana tevdi ettiği o makama hep layık olmaya çalıştım. Hiç kimseyi üzmemeye, kırmamaya özen göstererek, önemli olanın vatandaşımızın duası ve hizmet ettiğimiz yerde hoş bir seda bırakmak olduğu bilinciyle kamu görevimi yerine getirdim. Dolayısıyla asla kişisel beklenti ve gaye içerisinde olmadım.

Bu ilçeye gönlümüzü verdik. Sizlerle sevindik ve sizlerle üzüldük. Acılarınız acımız, sevinçleriniz sevincimiz, mutluluklarınız mutluluğumuz oldu. Kaymakamlık gibi sorumluluğu ağır bir emaneti taşırken, her görevi mükemmel yapmanın zorluğunu takdirlerinize sunuyorum.

Naçizane bana göre bir insanın sorumluluğu, aklı, gönlü, yetenekleri ve imkanları ile sınırlıdır. Samimiyetle aklımı, gönlümü, yeteneklerimi ve imkanlarımı en iyi şekilde kullanmaya çalıştım. Hizmetlerin ve yatırımların gerçekleşmesinde ortak akıl, birlikte yönetim ve istişare anlayışını hakim kılma gayreti içinde oldum.

Çalışmalarımızda bize destek veren Sayın valimize, sayın milletvekilimize, belediye başkanımıza, ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluş çalışanlarının yöneticilerine, muhtarlarımıza, meslek ve STK temsilcilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Tonya ikinci evim ve ikinci memleketim olmuştur. Çok güzel ve özel hatıralarla ayrılıyorum. Ancak bu ayrılık görev icabı olacak, ruhen ve kalben birlikteliğimiz, kadim dostluğumuz ilelebet devam edecektir.

Bu duygularla Tonyalı kardeşlerimden helallik istiyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Selam, sevgi, saygı ve muhabbetle… Allaha ısmarladık.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.